Bu Blogda Ara

Wikipedia

Arama sonuçları

22 Nisan 2013 Pazartesi

İlk 5 Dakika

Mary Mitchell' in kaleminden "İlk 5 Dakika" adlı kişisel gelişim kitabı bir çırpıda okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. Gelişen iş hayatında ve değişen dünya dengelerinde ikili ilişkilerin nedenli önemli olduğu her kesim tarafından vurgulanmaktadır. Sanallaşan iş ya da sosyal çevremizde dahi birbirimizi görmeden yaptığımız yazışmalarda karşı tarafta etkili bir izlenim bırakmak son derece önemli bir hal almıştır. Bu noktada Mary Mitchell kaleme aldığı bu kitap net, etkili ve uygulanabilir tüyoları okuyucusuna aktarmakta oldukça başarılı olmuş.

Her buluşmanın özellikle de iş mülakatlarında ilk 5 dakikasının önemli olduğu birçok kişisel gelişim seminerlerinde bahsedilmektedir. Günümüzde insan kaynakları uzmanları mülakatta yönelttikleri soruların cevabını ilk 20 saniye ile 2 dakika arasında aldıklarını söylemektedirler. Kişilerin bizim hakkımızda edinecekleri ilk izlenim günümüzde çok daha kısıtlı bir süreye sıkışmış durumdadır.

Bu bahsettiğim durumların üstesinden başarılı bir şekilde gelebilmek için bu kitabı okumanızda fayda olduğunu düşünüyorum. Bu kitapta sadece iş hayatıyla ilgili değil her buluşmanın (flörtten iş görüşmelerine, satıştan sosyal toplantılara arkadaşlık ilişkilerine kadar ) ilk 5 dakikasının etkili bir izlenim bırakmak için ne denli önemli olduğu bulacaksınız.  Mary Mitchell bu kitabında okuyucularına ister yüz yüze isterse sanal ortamda kendilerini etkili ve dinamik bir şekilde sunması için gerekli olan beceri ve güveni verecektir. Detayların önemini fark edeceksiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder